Knekt tann

Knekt tann

Knekt tann er sjokkerende, men vi hjelper deg å få smilet tilbake.

Når halve tannen knekker og detter ut, kan det føles ut som at man mister en arm eller et ben. Men pust rolig, vi på Clear Tannlegesenter i Oslo, Majorstuen vet akkurat hva vi skal gjøre for at du skal få smilet tilbake.

Hvorfor knekker tannen?

Det er en del faktorer til leder til at en tann knekker. Nedan følger noen av dem: 

  •  Hull under en stor fylling. En stor del av fyllingen løsner og den tar kanskje med seg noe av tannen også.
  • Langvarig høy belastning på tannen kan gi sprekker, til slutt faller en større bit av. Biter du tenner om natten, bør du få en bittskinne av tannlegen.
  • Ulykker og fall som gir slag mot tannen.
  • Det kan være snakk om at du har en porselenskrone på en tann og så faller kronen ut etter noen år. Det føles ut som at tannen knekker i to.

Knekt tann behandling

Ikke vær bekymret, vi finner en løsning for din tann. Behandlingen er avhengig av hvordan stor del av tannen som har knekkt. 

Fylling er den vanligaste behandlingen som ofte utføres på tennene. Men det er ikke alltid at en fylling er en mulig løsning, kanskje en tannkrone må til.

Tannkrone. Er mye av tannen borte, må du kanskje få en tannkrone som et skall som limes oppå det som er igjen av tannen. Kronen er laget av porselen og ser ut som en ekte tann. Kronen må spesiallages til din tann. Mens den er i produksjon kan du få en midlertidig tannkrone slik at smilet er i behold.

Gammel tannkrone kan limes fast på nytt. Er det en gammel tannkrone som har falt ut, kan vi noen ganger lime den fast igjen. Andre ganger må du bestille en ny tannkrone.

Slipe. Noen ganger er det bare en liten bit som har knekt av, da hender det at tannlegen kan slipe ned den skarpe kanten og ikke sette inn noen fylling.

Knekt tann-pris på behandling

Prisen varierer fra omkring 850-2200 for en tannfylling  og 4900 kroner ekslusive tannteknikk for en tannkrone. En fylling er rimeligst, det er produksjon av en eventuell tannkrone som koster mest men den holder best. 

Har du knekt en tann? Ta kontakt med oss snarest! Vi har tannlegevakt med utvidet åpningstider i Oslo, Majorstuen. Ring 23 65 43 43‬

Sist endret: tirsdag 25 februar, 2020
Publisert av: Clear Tannlegesenter