Tannlegeskrekk

Nøl ikke med å ringe oss for en gratis konsultasjon, våg å ta det første steget!
Tannlegeskrekk - Clear Tannlegesenter

Vi er der for deg med tannlegeskrekk! Vi på Clear Tannlegesenter har prøvd å skape en helt annen tannlegeopplevelse spesielt for deg med tannlegeskrekk.

Toppkvalifiserte tannleger med  tilleggskompetanse innen tannlegeskrekk!

Vi har et spesialrom designet med varme fargetoner og avslappende musikk med en behagelig og koselig stemning bare for deg som ikke har vært hos tannlege på lenge pga. tannlegeskrekk. Der kan du og tannlegen din ha en hyggelig prat og du trenger ikke få tannbehandling på samme besøk.

Kom gjerne på en gratis og uforpliktende konsultasjon slik at vi blir bedre kjent med deg! Book din time her eller Online .

Tannleger som bryr seg

Vi på Clear Tannlegesenter tar din tannlegeskrekk på alvor, derfor har vi spesialisert oss innen behandling av pasienter som er engstelige. Våre tannleger har lang erfaring og har behandlet og kurert tannlegeskrekk hos mange som i starten ikke en gang turte å komme inn på klinikken. I tillegg til det bruker vi toppmoderne og effektive utstyr for å skape et tryggt miljø, tilby deg en holdbar behadling av høy kvalitet helt smertefritt og gi deg større komfort mens du sitter i tannlegestolen.

Hva er tannlegeskrekk? – Odontofobi

Tannlegeskrekk kalles odontofobi. Det er ganske mange i Norge som har denne lidelsen i større eller mindre grad. Typisk for folk som er redd for å gå til tannlege, er at de utsetter besøket. Så blir de enda mer nervøse noen måneder eller år senere, for nå begynner det å gjøre vondt i en tann eller kanskje noe av en tann har falt av. Det lureste er derfor å gå oftere til tannlegen slik at du hele tiden forebygger mot større problemer. Men det lureste er altså ganske så vanskelig å få til, det forstår vi, for man er redd for tannlegebesøket og derfor ikke prioriterer det.

Smertefri tannbehandling

Har du hatt en grusom og smertefull opplevelse hos din forrige tannlege? vi vet hvordan det føles. Vi behandler deg slik du ønsker å bli behandlet.

 • Forsiktige med instrumenter.
 • Legger full bedøvelse.
 • Venter lenge nok etter bedøvelsen er lagt.
 • Prøver for å se om du har blitt nummen nok til å starte behandlingen.
 • Stopper akkurat når du gir signal om det.
 • Forklarer for deg steg for steg hva vi gjør.

En total smertefri tannbehandling er det vårt løfte er til våre pasienter.

Tannlegeskrekk – slik tar vi hånd om deg

Tannlegeskrekk er ikke lett og det har vi full fortåelse for. En hel del av problemene kommer fra tidligere ubehagelige opplevelser hos enten skoletannlegen eller tannleger som ikke tok nok hensyn. En viktig faktor for å redusere tannlegeskrekken, er å ha tillit til tannlegen din og det streber vi etter. Vi bryr oss og derfor vil vi gjøre annerldes for å gi deg den tannlegeopplevelsen du alltid drømt om.

Gratis konsultasjonstime

Det er forskjellige grunner til hvorfor man har tannlegeskrekk. For å finne ut en løsning til ditt problem tilbyr vi samtaleterapi der du forteller oss hva du engster deg for. Er det snakk om mulig smerte? Er du redd for hva det vil koste av kroner? Er det mulig boring? Er det å miste kontrollen? Vi forklarer alt for deg og starter ikke din behandling før du føler deg trygg.

Hvis du ønsker, kan du i denne gratistimen også få sitte i tannlegestolen – fremdeles med løfte om at vi ikke skal behandle deg.

Timebooking og informasjon om priser

Vi forteller deg steg for steg hvordan vi utfører behandingen din, om det er en tannsjekk eller en akutt tannbehandling samt informerer deg om priser slik at du ikke får noe overraskelse. Slik får du total oversikt over din behandlingsprosess. Når du er klar for det, setter vi opp en vanlig tannlegetime der vi kikker på tennene dine. Ikke vær bekymret, vi setter av god tid for å unngå stress. Vi tar det helt i ditt tempo, du skal føle at du har kontrollen og kan stanse behandlingen når du vil.

Beroligende medisin-premedisinering

Du kan få berolgende middel hos oss som får deg å slappe av og ikke kjenne angsten eller skrekken infor tannlegebesøket i like stor grad. Da kommer du 45 min før avtalt time og får enten 1-2 Sobril tabletter eller en mikstur som heter Midazolam. Denne miksturen er veldig effektiv og har fungert veldig bra på våre pasienter som vi hittil har behandlet.

Tannbehandling

Alt skal skje i ditt tempo og basert på hvordan du vil ha det. Tannlegen forklarer steg for steg hva som skal skje slik at du ikke blir overrasket. Vi har en ny metode for våre behandlinger. Mens vi jobber i munnen teller vi til 5 eller 10, også tar vi en pause. Da vet du akkurat når pausen kommer.

Tett oppfølgning

Vi legger opp en plan for din fremtidige tannsjekk samt gir deg nøyaktig instruksjoner om munnhygiene. Slik opprettholder vi den vanen hos deg å gå jevnlig til tannlegen samt holder kontroll på tannlegeskrekken slik at den ikke sniker seg frem gjennom å utsette tannlegetimer.

Tannlegeskrekk – Helfo Refusjon

Helfo refusjon kan ved noen tilfeller være aktuell for deg som lider av ekstrem tannlegeskrekk. Du skal ha dokumentasjon fra lege/psykolog der det beskrives utfyllende om årsaken til din tannlegeskrekk og din nåværende situasjon ihht tannhelse. Ta gjerne kontakt med oss så forteler vi mer.

Tannlegeskrekk – behandling

Det er ikke alltid lett for pasienten å forklare hvorfor man er engstelig. Men ved å snakke med tannlegen, kan bildet likevel bli noe klarere slik at tannlegen kan foreslå gode løsninger og slik at pasienten kan legge vekk noen misforståelser. Målet vårt er å kurere deg fra tannlegeskrekken din slik at du klarer av å gjennomgå en tannbehandling uten å kjenne skrekk.

Samtaleterapi: Vår erfaring er at samtaler og sakte tempo der pasienten bestemmer, løser de aller fleste situasjoner. Hos oss prater våre tannleger med deg i et spesialrom som vi har designet til pasienter plaget med tannlegeskrekk. Der forteller du om dine problemer  slik at vår tannlege blir kjent med problematikken og får vite hvordan du liker å bli behandlet.

Beroligende medisin: Dette bruker vi ofte når angsten for tannbehandlinger er stor slik at du får større kontroll over situasjonen. Vi bruker Sobril (tabletter) eller midazolam (mikstur).

Narkose: Har du behov for omfattende tannbehandling og tanken på å gå igjennom det gir deg angst og er  psykiskt belastende, tilbyr vi deg narkose. Dette er en måte for å ta vekk det vonde først for å få tid til å skape trygghet og tillit hos deg gjennom korte og enkle tannlegetimer. Du kan gjerne lese mer om hvordan vi utfører våre narkosebehandlinger her.

Jevnlige kontroller hos tannlegen: Etter at du er ferdig med din tannbehandling skal vi ikke la det gå lenge før du kommer tilbake til oss. Dette gjør at du utvikler en vane å gå til tannlegen uten å grue deg for det.

Etter at du er ferdigbehandlet hos tannlegen

Når du er ferdigbehandlet, er det viktig at du opprettholder vanen å besøke tannlegen jevnlig. Da er det større sjanse for at inngrepene blir minimale. For eksempel om tannlegen ser tidlig antydning til hull, kan det noen ganger være nok med fluorpuss og fluortabletter. Derfor legger tannlegene våre vekt på forebyggende behandling, og gir deg råd om hvordan stelle tennene hjemme slik at det er minst mulig å gjøre når du kommer på besøk. Basert på statusen på tennene dine, informerer din tannlege når du skal komme inn for en ny tannsjekk. Du trenger ikke tenke på det, vi kaller deg inn!

Husk følgende:

 • Bestill gratis konsultasjonstime der vi garanterer at vi ikke skal behandle deg.
 • Det er lov å ta med en venn.
 • Forklar så godt hva du engster deg for.
 • Bli enige om at tannlegen skal stanse behandlingen etter tegn fra deg.
 • Det er lov å bruke musikk i ørene.
 • Følg tannleges instruksjoner om munnhygiene.
 • Møt opp til dine tannlegetimer samt din årlige tannsjekk.

Ta første steget i dag, book en time hos oss for en uforpliktende og kostnadsfri konsultasjon! Ring oss på 23 65 43 43‬ eller send oss en mail her . Du er hjertelig velkommen til oss!

Sist endret: søndag 8 november, 2020
Publisert av: Clear Tannlegesenter